13 Kasım 2007 Salı

pratik un kurabiyesi


Bugün sizler için un kurabiyesi hazırladım.Hamuru ikiye bölerek yarısını kakaolu yarısını sade yaptım.Umarım beğenirsiniz.

Malzemeler

1 paket margarin, oda sıcaklığında
1 kahve fincanı sıvıyağ
3 kaşık pudra şekeri
4 kaşık buğday nişastası
Alabildiği kadar un (4,5 - 5 bardak)
yarısı için 2 kaşık kakao ve 1 tatlı kaşığı su
Hazırlanması:
Margarin, sıvıyağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Nişasta ve unu ekleyerek hamuru yoğurun.Yoğurma aşamasında hamuru ikiye bölüp kakaoyu ve suyu ekleyelim. Daha sonra hamurdan uygun büyüklükte parçalar koparıpyuvarlayalım ve bıçakla verev şeklinde kesin ve üzerine bıçakla 2 çizik atın .Önceden ısıtılmış 160C fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkmaya yakın çikolatalı süsleri koyun üzerine.İsteyen pudra şekeri ile süsleyebilir

Hiç yorum yok: