24 Aralık 2007 Pazartesi

pratik milföy böreği


Malzemeler;
12 adet milföy
200 gr kıyma(veya patatesli yapılacaksa 4 adet patates)
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
biber salçası
1 yumurtanın sarısı
susam
Yapılışı;
Harcı kıymalı veya patatesli kendi zevkinize göre hazırlayabilirsiniz.Peynir tarzı eriyen malzeme kullanılmıyor sadece.....Ben kıymalı yaptım soğanı biraz pembeleştirdikten sonra kıymayı kavurup salça ve baharatlarla tadlandırdım.
12 adet milföyden üste 3 yana 4 sıra dizilerek bir dikdörtgen elde edilir.Rulonun kalın polmasını isterseniz kare de yapabilirsiniz.Bu size kalmış....Yumuşamaya başlayınca bir merdane veya el yardımıyla bu milföyler birleştirilir.Boşluk kalmadan büyük bir dikdörtgen oluşturulur.Hazırladığımız harcı üstüne yayalım ve rulo haline getirelim.Bir poşete koyarak deep-freeze de enaz 1 saat bekletelim.Daha sonra istediğimiz kalınlıkta keselim ve fırın tepsisine dizelim.Üzerine yumurta sarısı ve susam ekleyerek 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim....
Not: Milföyleri misafir sayınıza göre miktar olarak arttırabilirsiniz.Ben çoğunlukla büyükçe bir rulo hazırlıyorum.Yemeklerin yanına istediğim miktarda kesip pişiriyorum.Ani misafirler içinde hem lezzetli hem de görünüşü güzel bir ikram oluyor.

Hiç yorum yok: