23 Ekim 2007 Salı

pratik kısır


Malzemeler;
(Yukarıda gördüğünüz kase miktarında yapmak için kullandığım ölçüleri yazıyorum. Miktarı arttırabilirsiniz.)
1 çorba kasesi çiğ köftelik ince bulgur
1 çorba kasesi sıcak su
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı salça
kırmızı toz biber
1 su bardağı mısır
1 su bardağı kornişon turşu.
maydanoz(isterseniz yeşil soğan ve nane de yeşillik olarak konulabilir.Kısırın iç malzemesi tamamen isteğe bağlıdır.)
1 tatlı kaşığı zeytinyağ
tuz

Yapılışı;
Bulgur ve salçalar bir kaba beraberce konulur .Üzerine sıcak su gezdirilim salçayı bir kaşık yardımıyla iyice yedirelim.Üzerini kapatarak beklemeye bırakalım. Diğer malzemeler küçük küçük doğranır.Şişen bulgura karıştırılır.Son olarak üzerine hafifçe zeytinyağı gezdirilir ve karıştırılır.

Hiç yorum yok: