23 Ekim 2007 Salı

çikolatalı pratik pasta


Malzemeler
1 adet hazır kek
2 katlı
1 paket bebe bisküvisi
2 paket çikolatalı krem şanti
1 paket çikolata sos
ceviz içi veya antep fıstığı
Yapılışı;
Kekler sütle ıslatılır.2 paket kremşanti tarife göre derin bir kapta çırpılır.Bebe bisküvilerini bu kabın içine kırmadan koyalım. Bir kaşık yardımıyla yavaşta şantiye bulayalım. Islattığımız kekin üstüne bebe büskivilerini tane tane dizelim.Aralarına ceviz veya fıstığı serpelim. Kekin diğer yarısıyla büskivilerin üzerini kapatalım.Kabın dibinde kalan şantiyi bu kısmın üstüne sürelim. En üstüne çikolata sosu hazırlayıp, soğutup dökelim. Pasta süsleriyle süsleyelim.Not; Bu pastayı buzdolabında en az 10 saat bekletmeliyiz.Aksi halde bisküviler yumuşamıyor.Misafirinizin gelecegi günden bir gün önce yaparsanız tam anlamıyla lezzetini kazanıyor.

1 yorum:

Anneminkiziyim dedi ki...

Merhabalar,
canim ne hos ne ic acici bir pasta süslemissin, antep fistiklari ve bögürtlenlerde cok ama cok yakismis cikolata sosuna, nefis, sevgiler....