23 Ekim 2007 Salı

kolay cheescake

MALZEMELER

2 paket burçak bisküvi
100 gr yumusak margarin

Cheesecake:
3 yumurta
300 gr süzme yoğurt
400 gr labne peynir
160 gr tozşeker
100 gr krem
30 gr un
Vanilya
HAZIRLANIŞI
Yulaflı bisküviyi blenderdan geçirerek, un haline getirelim. Oda sıcaklığında yumuşamış margarinle karıştıralım ve yoğuralım. Hazırladığımız bu hamuru 20-25 cm çapındaki bir kalıba yayalım. Daha sonra buzdolabına koyarak bekletelim.şekeri bır kaba alın ıcıne yogurdu,kremayı peyniri ekleyin mikserle 10 dakıka cırpın icine teker teker yumurtaları ekleyerek cırpın vanılya ıle unu ekleyın karıstırın biskuvılı tabana cheesecake dökün önceden ısınmıs 150 derecede 45 dakıka pısırın. Tekrar buzdolabına koyalım. Mümkünse 1 gece beklettikten sonra ,meyveli sosu tarifteki gibi pişirip üzerine dökelim.Çilekle veya istediğiniz meyva ile süsleyelim
Dilimleyerek servis yapalım.

2 yorum:

makcig dedi ki...

Merhaba tarifiniz oldukça pratik ve çabuk hazırlanabilir göörünüyor.Ellerinize sağlık.Ama ben mi yanlış görüyorum labneli ve yoğurtlu kısım pembe görünüyor.Bunu nasıl sağladığınızı yazmamışsınızyazarsanız sevinirim.Şehr-i Bursa'dan sevgiler.

Adsız dedi ki...

meyveli sos tarifi nerede? onu da verebilir misiniz?