13 Kasım 2007 Salı

şeker hamurlu pasta

Malzemeler

Hazır pandispanya unu(isteyenler pandispanyayı tarife göre yapabilirler.)
1 paket çikolatalı krem şanti
1 paket çikolatalı Crem O'le
500 ml süt
içi için file çikolata,fıstık
şeker hamurlu

Yapılışı

Pandispanya kalpli kek kalıbında pişirilir. Soğuyunca ip yardımıyla ikiye kesilir.Sütle hafifçe ıslatılır.Krem şanti ve crem ole beraberce 500ml sütle koyu bir kıvamda çırpılır.Kekin arasına kremanın 2/3 ü sürülür.İstedeğiniz malzemeler konulu.(fıstık ,çikolata,fındık vs.)diğer parça kapatıldıktan sonra kalan krema ile kaplanır.
Bu aşamaya kadar bile pasta çok güzel oldu. Gelelim şeker hamurlarına.....
Tezgahınızın üzerine strech filmler yayılır(üstüste 2 büyük parçayı yapıştırdım.)Şeker hamuru bir merdane yardımıyla strechlerin üstünde pastanın büyüklüğü kadar açılır.Daha sonra pastanın üzerine strech üste kalacak şekilde yerleştirilir.Kenarları iyice ayarlandıktan sonra.Strech üzerinden alınır.Küçük şekilleri kurabiye kalıbıyla yaptım.Alt taraflarını suya batırıp yapıştırdım. Bu aşamada yaratıcılığınızı kullanabilirsiniz.İşte hepsi bu....Kolay ve harika bir pasta oldu.

Hiç yorum yok: