13 Kasım 2007 Salı

pratik şekerpare

Canı tatlı çekenler için komşum tarafından hazırlanmış bir tarif size...Benim rejim komşularım sayesinde bozuldu.Kendim yapmasam da onların ikramlarından birer ikişer aldıkça hayatın tadlarına geri dönüş yaptım.Pazartesi günü tekrar başlamaya kararlıyım ama:)))
Malzemeler;
3 yumurta
2/3 su bardağı sıvıyağ
2/3 su bardağı pudra şekeri
1 Su bardağı ince dövülmüş fındık
1 paket kabartma tozu alabildiği kadar un
süslemek için ceviz
Şerbet İçin;
5 Su bardağı şeker
6 Su bardağı su
Limon suyu
Hamur için olan malzemeleri 1 yumurtanın sarısını ayırarak yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Daha sonra hamurdan cevizden büyük parçalar koparın. Elinizde yuvarlayın, daha sonra yukarıdaki gibi şeklini verip çok az yağlanmış tepsiye dizin. Daha sonra üzerine ayırdığımız yumurta sarısını sürüp cevizle ortasına bastırın. Önceden ısınmış 190 derece fırında pişirin. Şerbeti için şeker ve suyu kaynatın. Altını kapamaya yakın limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp altını kapamay yakın limon suyunu ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp altını kapatın. Fırından çıkardığınız tatlıların üzerine hazırladığınız şerbete dökün. (Tatlı da şerbette sıcak olacak) Çekince servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: