23 Ekim 2007 Salı

pratik cipsli tavuk


Akşam yemeğinde,salatayla birlikte nasıl güzel oldu anlatamam. Hem de inanılmaz pratik bir yemek.Yanına da güzel bir ayran yaptım.Özellikle cipsi seven kızım bayıldı bu yemeğe. Cips tadı, olduğundan daha mükemmel bir hale gelmişti.Melis genellikle cips paketlerinin hepsini bitiremediği için geri kalanları poşette küçültüp bu tavuk için bir kavanozda saklıyorum. Tazeliğini uzun süre koruyor.Akşam ne yapsam diyenlere tavsiye ederim

Malzemeler:
1 paket cips
2 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
4 adet tavuk budu
Az tuz ve karabiber ,tatlı kırmızı tozbiber

Yapılışı: Butlar iyice yıkandıktan sonra kurulanır. Diğer tarafta cipsler bir poşet içinde dövülerek veya blendırdan geçirilerek un haline getirilir.Ben bu sefer biraz iri bıraktım cipsleri,kızım cips halini görünce daha bir iştahlı yiyor tavukları. Butlar önce eritilmiş tereyağına daha sonra toz haline getirilmiş cipse bulanır ve yağlı kağıt serilmiş bir fırın kabına konulup 170 derecede 35-40 dakika kadar pişirilir.

1 yorum:

Bahar Ulus dedi ki...

bu akşam bunu mutlaka deiyor olacağım. hııımmm.. lezzetli bişiii olacak eminim...teşekkürler.